Fasadrengöring med Aqua Clean System

Aqua Clean Dolly system är en vatten renings teknologi som renar vattnet till 99,9%. Processen sker genom att man kopplar på tillvatten från t ex ett vattenutkast, sen går vattnet genom 5 olika filter och ut kommer rent vatten, när vattnet har passerat det sista filtret så ändrar det karaktär och blir aggressivt så att det kan dra åt sig smutsen.

När vattnet har renats från alla biprodukter är det inte längre elektriskt ledande, vilket krävs för att smutsen skall fastna. För att garantera att vattnet är rent sitter det givare som testar vattnet innan det kommer ut, detta kan man avläsa på en display. Detta vatten är framtestat av olika företag och test resultaten visar att detta vatten slår dem flesta rengöringsmedel för te x fasad tvätt samt fönsterputs.

Det rena vattnet är ett aggressivt vatten som dödar mögel och löser upp fett men som är mycket miljövänligt alternativ eftersom det bara är vatten.

Det här systemet är framtaget för att tvätta fönster rutor där man i vanliga fall måste använda skylift. Redskapet man använder är ett förlägnings skaft som vattnet går igenom och sen kommer ut ur små munstycken som sitter i en borste. Arbetshöjden varierar allt från 2 m upp till 18 m.

Ett annat stort användnings område som aqua clean system lämpar sig för är tvättning av fasader (målad trä, plåt, glas, plast, skyltar m.m ). Den stora fördelen när man tex tvättar ett trähus är ju att man inte behöver täcka rabatter, trallar, samt att man slipper krångliga ställningar och stegar. Eftersom vi värnar om miljön så är ju denna metod helt outstanding.